Mobis d.o.o. Mostar joomla templates

Šta je Pantheon?

E-mail Ispis PDF


PANTHEON™
sa dodacima je integrisani poslovni informacijski sistem koji može cjelokupno riješiti informatičku podršku. Prednost programskog paketa PANTHEON™ je u tome što na ustanovu gleda kao na cjelinu. Sve baze podataka su udružene i na jednom su mjestu. Time se nadomještaju različiti i međusobno nekompatibilni programi, namijenjeni samo jednoj vrsti posla, te se tako zaposlenima smanjuje posao i otklanja skupo prenošenje podataka iz programa u program, a što omogućava da ljudske resurse koristimo u produktivnije aktivnosti. Svojom funkcionalnošću i jedinstvenom bazom podataka omogućava evidenciju, praćenje i kontrolu svih poslovnih događaja u prijemu i izdavanju materijala, pružanju usluga, kao i praćenje toka korištenja opreme i sitnog inventara odnosno, u cjelosti Vam omogućava integralno praćenje poslovnih događaja:

-Organizaciononu strukturu -automatska knjiženja
-evidenciju članova -PDV-evidencije
-prijem i izdavanje materijala -kompenzacije i multikompenzacije
-prijem i izdavanje sirovina i robe -cjelokupno blagajničko poslovanje
-međuskladišne prenose -KM i deviznu likvidaturu
-inventurne popise -obračun plata
-vođenje proizvodnje -vođenje radnih mjesta
-obrada radnih naloga -izdavanje putnih naloga
-periodična i zbirna fakturisanja -evidenciju osnovnih sredstava
-praćenje narudžbi kupaca i dobavljača -analitiku i sintetiku
-praćenje i zatvaranje otvorenih stavki -bilanse stanja i uspjeha
-POS sistem (kase u maloprodaji) -servis i servisni nalozi

Jedinstvena baza podataka - Sve oblasti rada pune podatke u jednu bazu podataka. Nema dvojnih unosa, nereda u šifrarnicima, nema mogućnosti međusobnog konflikta između podataka. Iz razloga što je struktura baze podataka javna i informacioni sistem se vrlo jednostavno dopunjuje i nadovezuje na druge aplikacije.

Pripremljeni na rast - Grupa programskih paketa Pantheon™ je koncipirana za rast poduzeća. Mikro poduzećima (1-3 korisnik) je namjenjena verzija LT. Kad poduzeće i s njim njegove informacijske potrebe narastu, potrebna je samo doplata razlike u cijeni i moguće je upotrebljavati verziju SE, koja nudi više poslovnih jedinica i vlastite financije/računovodstvo. ME verzija uključuje planiranje i direktorski informacijski sistem, MF je specializirana za poduzeća, koja se bave proizvodnjom, jer sa MPR II vođenjem proizvodnje omogućava detaljno planiranje i vođenje proizvodnog procesa i u poduzećima do 1000 zaposlenih ( do 100 korisnika ).

Mogućnost e-poslovanja - Elektronsko poslovanje nije bilo naknadno dodato, nego je od samog početka ugrađeno u programski paket. Elektronska pošta, prezentacije na internetu i predstavljanje podataka na raspolaganju svima.

Niski troškovi korištenja - Licence za programski paket Pantheon™ možete da kupite ili da iznajmite. Održavanje je jednostavno, sada se svi programski paketi osvježavaju preko interneta bez korisničkog posredovanja ili posjete suportera ili programera. Ispravke, promjene i poboljšanja grešaka su također dostupne krajnjem korisniku po cijeni internet prenosa. Posebna prednost PANTHEON™- a je širok spektar korisnika, danas ga koristi preko 4.500 poduzeća u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Ruminiji, Bugarskoj...

24/7 podrška - Korisnički priručnici, dodatna dokumentacija i baza znanja, kao i drugi mehanizmi su na raspolaganju 24 časa dnevno, sedam dana u nedjelji na našem internet sajtu.

Specifične potrebe - Poduzeća su različita. Vrše različite djelatnosti i imaju različite načine poslovanja, to znači, da su različiti i zahtjevi koje oni imaju od svojeg poslovno-informacionog sistema.

Pantheon paketi

PANTHEON™ MF - Manufacturing

PANTHEON™ MF - Manufacturing

Terminiranje proizvodnje i planiranjeVerzija MF (ManuFacturing) je namijenjna većim proizvodnim preduzećima čiji obim po...

Detaljnije
PANTHEON™ ME - Medium Enterprise

PANTHEON™ ME - Medium Enterprise

Podrška poslovnoj analiziVerzija ME (Medium Enterprise) je namijenjna onim srednjim i velikim preduzećima koja zahtjevaj...

Detaljnije
PANTHEON™ SE - Small Enterprise

PANTHEON™ SE - Small Enterprise

Programski paket DataLab PANTHEON small enterprise (SE) je licenca namijenjena manjim preduzećima. DataLab PANTHEON smal...

Detaljnije